For en liten stund siden kom jeg over >denne< artikkelen på side2.no, med overskriften Forholdet først, så barna. Det artikkelen handler om, er at foreldre trenger å pleie forholdet sitt, for å gi barna den best mulige oppveksten. Sikkert provoserende for mange å lese det, spesielt de med barn selv. Hvordan skal de få tid til å prioritere forholdet, når barna tar all oppmerksomheten og energien? Jo, det skal faktisk ikke så veldig mange grep til, for å få litt avstand fra familielivet, for en kveld eller to.

Artikkelen fikk meg til å tenke litt. Hvordan vil jeg at forholdet mellom meg og Kristian skal bli den gangen vi får en liten krabat inn i huset? Skal den vesle tassen få all vår oppmerksomhet til den er 18 år, og flytter hjemmefra, og vi plutselig ser hverandre igjen, uten å like det vi ser? Nei, vet du hva, vi skal jaggumeg ta oss tid til å pleie forholdet! Her er noen tips til grep du kan gjøre i hverdagen, om du innser at du kunne trengt deg en kjærestekveld.

- Skaff barnevakt, evt. finn på noe sammen etter at barnet har lagt seg.

- Tenk etter hva du og din kjære brukte å gjøre sammen når dere skulle kose dere, før barnet kom inn i bildet. Brukte dere å dele en bolle med potetgull mens yndlingsserien gikk på tv? Så sett deg ned i armkroken med en pose potetgull, og sett på yndlingsserien da vel!

- Snakk sammen, om andre ting enn barnet. Selvfølgelig bobler morshjertet over om hvor stolt hun er av barnet sitt, eller hvor frustrert hun er over folk som ikke passer seg når hun kommer med barnevogna. Prøv å ha samtalen i fokus på andre ting enn barnet, denne ene kvelden. Snakk om hva som skjedde på jobb, eller hva du liker med den andre personen. Det er viktig å huske at dere to er grunnmuren for barnet, forbilder og rollemodeller. Så dere må huske å pleie hverandre og forholdet, for at barnet skal få et trygt hjem. Barn som vokser opp midt i en skilsmisse, og ser foreldrene krangle hele tiden, kan bli usikre, og kan få problemer senere i livet, både når det gjelder selvbilde, syn på forhold, og hvordan man skal behandle medmennesker.

- Pynt dere for hverandre! Selvfølgelig tar det ekstra energi å pynte seg, energi du kanskje ikke har. Husk å minn på din kjære hvor pen du er, selv om han selvfølgelig sier du er pen hele tiden, med barnemat på skuldra, og skolesekk på den andre. Pynt deg opp, det gjør bra for både deg og din kjære.

- Respekter hverandre. Denne er viktig. Selvfølgelig føler vi jenter at gutta noen ganger gjør ekstremt lite i hjemmet. Du gjør alt, og lider i stillhet. Ikke gjør det! Men for all del, ikke begynn å kjefte eller mase. Dette hjelper heller ikke. Snakk sammen, ha gjerne en liten alvorsprat, hvor du deler dine meninger, på en rolig og behagelig måte. Finn gjerne på kompromiss, og gjør alt du kan for at dette skal funke i praksis. Det er verken bra for forholdet eller barnet, om dere konstant krangler over filleting, når dere først kommuniserer!

- Få ting litt på avstand. Enten dette er noe dere gjør felles med en felles hobby, eller om du tar deg en time nå og da, for å konsentrere deg om deg selv, er dette noe mange vinner på. Du får ting litt på avstand, får kanskje et anderledes syn på middagskrangelen igår, og du får spart opp litt energi, som du kan bruke til familien senere.

Jeg bøyer meg i støvet for alle barneforeldre, og jeg kritiserer ingen med dette innlegget! Dette er punkt jeg selv vil prøve å huske på, den gangen det er jeg som står med gulp i håret, og en mann som ligger med føttene på bordet. Jeg kommer selv fra et kjærlig og trygt hjem, hvor jeg utallige ganger har sett foreldrene mine gi hverandre klemmer og kyss. Vi barna har og vokst opp med masse klemmer, og vi er flinke til å vise at vi er glade i hverandre. Dette er noe jeg vil føre videre til mine barn igjen, at klemmer er bra, og det er viktig å sette pris på hverandre når hverdagen er et eneste stort stresskaos. Håper noen får noe bra ut av tipsene, og ikke blir for provosert av både mitt, og side2.no's meninger. Del gjerne dine i kommentarfeltet :-)


  9 kommentarer på "Forholdet foran barnet?"

Mia - Mamma til Aurora
Alt det der er greit, men ikke alle forhold er like gode.. Snakker av erfaring og med tanke på at jeg har barn..
04.nov.2011, 16:56 URL: http://www.miapia92.blogg.no
Siv
Jo, jeg må jo si meg enig, selv om jeg bare kan innbille meg hvordan det er. Veldig smarte punkter, og de skal jeg nok huske til 20 år fram i tid ;D
04.nov.2011, 17:07 URL: http://motionocean-siv.blogspot.com
Marlene
Mia: Skjønner det, og jeg tror alle vet at ikke alle forhold er nødvendigvis gode forhold, dette innlegget var ment som en oppvekker eller en tankevekker til foreldre som holder sammen, og har barn, til å prøve å gi forholdet deres litt mer oppmerksomhet i en travel hverdag :-) Vet det finnes mange knallgode alene-foreldre, eller foreldre med delt ansvar, men som sagt, dette innlegget var til foreldre som holder sammen, og har et nokså "problem-fritt" forhold :-)
04.nov.2011, 17:23 URL: http://marlene92.blogg.no/
Kristina
Genialt, dette fungerer faktisk! Merker at jeg har mye mer overskudd når barna til Bjørn Andre er her og jeg tar en time for meg selv der jeg rett og slett bare går meg en tur. Da blir jeg mye blidere og ser på ting litt annerledes. Bjørn Andre pleier å gå ned i kjelleren å snekre litt å høre på musikk for å få litt avstand. Når guttene har lagt seg lager vi oss middag og ser en film sammen. Fungerer ypperlig :-)
04.nov.2011, 17:32 URL: http://kristinasiin.blogg.no
Birgitte Isabelle
Sv: Tusen takk! :-D

Tror forresten dette er gode råd til de som ikke har barn og jeg. Bare vinkle noen av de litt anerledes ;)
05.nov.2011, 06:17 URL: http://www.birgitteisabelle.com
Tran Nguyen
Blogit publiserte nettopp dette innlegget på siden deres, så gøy!!!

xx TraN
05.nov.2011, 09:31 URL: http://www.siriano.blogg.no
stinemoor
Takk for ditt bidrag, har lagt det ut på bloggen min nå;)

Veldig gode tips du kommer med her, og det er viktig å ikke glemme hverandre, selvom det har kommet en liten tass i hus...;)
05.nov.2011, 12:38 URL: http://www.stinemoor.com
Ungdomsperioden - En blogg for ungdommer
Flott skrevet :D
05.nov.2011, 12:56 URL: http://ungdomsperioden.blogg.no
ingrid
Bra skrevet:) Håper jeg også klarer å holde på den balansen når jeg en gang får meg barn...:)
06.nov.2011, 08:48 URL: http://ingridsmiracles.blogg.no


Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:


Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no

Mine meninger om livet og andre ting.
Legg meg til som venn


ARKIV

· November 2011 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011 · Juni 2011 · Mai 2011 · April 2011 · Mars 2011 · Februar 2011 · Januar 2011 · Desember 2010 · Oktober 2010 · September 2010 · August 2010 · Juli 2010 · Mai 2010 · April 2010 · Mars 2010 · Februar 2010 · Januar 2010


KATEGORIER

· 30 dagers utfordring · Blogg · Bloggportrett · femelle.no · Film · In my wardrobe · Meninger · Mnd · Mote · Musikk · Om meg · Oppskrifter · Rehabilitering · Sykdommen · Tips / Anbefaling · Utfordring · Wants atm

LINKER

· blogg.no · Få din egen blogg!

DESIGN


Designet er laget av Katrine.

hits