Hei dere! Jeg har jo sagt jeg skal skrive litt om sykdommen min, så tenkte å gjøre det nå. Blir ikke så detaljert og greier, sier hva jeg sliter med, som en liten brainstorming, og litt slik, så får dere heller spør om dere vil.

Min sykdom er da, utmattelsessyndrom, også kalt ME (myalgisk encefalopati). Hørt om det før? For de som så på TopModel Norge for noen år tilbake, så har jeg samme som Frøydis (3. plass) har. Selv utvikla ting seg i min situasjon etter en salmonellainfeksjon sommeren 2008. I 2009 merka jeg for alvor at ting hadde forandra seg når det gjaldt min kropp og energinivå, men ble sendt hjem gang på gang fra legen med en sykemelding og et klapp på skuldra, om at det kom til å gå over. Det gjorde det ikke. Høsten 09 kom jeg til en ny lege som endelig så hva jeg slet med, og sendte meg på sykehus. Der har jeg vært endel ganger for utredning, og februar 2010 satt jeg i sykehussenga med papiret i handa. Jeg har ME.

Det er mange plager man kan få når man sliter med dette, og kan jo nevne noen av de jeg har:
- Forstyrret hukommelse og konsentrasjon
- Nedsatt matematisk evne
- Ømme lymfeknuter
- Muskelsmerter
- Hodepine (konstant.)
- Svimmelhet
- Hetetokter (føles som jeg er i overgangsalderen..)
- Kvalme
- Økt sukkesug
- Hjelper ikke hvor mye eller lite jeg sover på slitenheten.
- Konstant influensafølese.
- Stress

Ja, dette er da noe av det jeg går gjennom om dagene. Ikke særlig kjekt når man er 18 år og har ungdomstiden sin. Heldigvis har jeg fantastiske støttespillere gjennom dette. Familie, venner, og ikke minst  min fantastiske kjæreste og samboer Kristian. Han er her for meg gjennom alt, og det vittige er at han ble ikke kjent med meg når jeg var frisk, men når jeg var syk. Ikke like syk som nå, men ja. Alikavel holder han ut, og gir meg motivasjon til å kjempe hver dag mot en friskere hverdag. Vet ærlig talt ikke hva jeg skulle gjort uten han. Jeg hadde ikke fortsatt skole, ikke bodd hjemmefra og sikkert vært dypt deprimert. Tusen takk for at du holder ut Kristian, jeg elsker deg!

Det er vel familien min og jeg som merker mest forskjell på før og etter. Hvis du har ME så merker man stooor forskjell på før og etter "det skjedde". Det er ikke noe som skjer gradvis, det kommer som et lynnedslag som oftest, og det varer. Før gikk jeg på dansing, var veldig sosial av meg, elsket store folkemengder og det å møte nye mennesker. Nå får jeg omtrent panikkanfall av å gå på kjøpesentre, klarer ikke å danse, er usosial og sjeldent ute blant folk. Jeg jobber med det, og det har blitt bedre enn det var i høst, men jeg har fortsatt en good del igjen før jeg kan nærme meg livet jeg hadde før. Eller, livsgleden jeg hadde før + en fantastisk kjæreste. Gleder meg til Kristian får en friskere kjæreste, men sykdommen har gjort forholdet vårt sinnsykt sterkt også, selv om sykdommen sliter veldig. Men det kommer nok bedre tider, og da vet vi at vi er sterke, som har gått gjennom noe som dette.

Hva mer skal jeg si om sykdommen da..? Tror jeg lar det være opp til dere, dere får spør. Kan si det at prognosene er gode, jeg kommer mest sannsynligvis til å bli frisk igjen, men er uviss hvor lang tid det tar. Jeg går til behandling regelmessig, og jeg merker stor forskjell. Jeg har også selv nylig funnet håp mot en frisk hverdag, og er mer positiv nå enn jeg var for litt siden. Jeg har gode og dårlige perioder, noen perioder hvor jeg omtrent ikke klarer å gå ned trappa uten å falle om. Disse har heldigvis blitt færre, og jeg har mer gode perioder enn dårlige. Jeg har også bestemt meg for å permitere meg fra skolen til høsten og fokusere fullt og helt på å bli frisk.

Da er det bare å spør om dere lurer på noe !
Ta gjerne kontakt om du og sliter med dette, har allerede kommet i kontakt med ei som sliter med det samme.

Les mer om sykdommen min under kategorien sykdommen, eller trykk her.

MarleneHei alle sammen! Uff, veldig lenge siden sist oppdatering ja, tviler på at noen følger med her siden jeg ikke oppdaterer så ofte. Uansett.. Forrige uke skulle jeg til å publisere et innlegg, hvor det stod at jeg drar til London! Dette ble nok ikke posta, så alle sammen: jeg har vært i London!

Har ikke noen bilder akkurat nå å legge ut, siden det var 5 forskjellige kameraer som florerte vil jeg gjerne se igjennom de og før jeg legger ut noe. Kan si det slik at det var en kjempekjekk klassetur, jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro, og jeg hadde det kjempekjekt. Møtte Shrek, Will Smith og flere andre på voksmuseet, shoppa som en tulling i Oxford Street, sett dronningen sin stol i Parlamentet, og spist gooooood mat på TexMex. Klassen dro torsdag 22 april, men det var på hengende håret at vi fikk dra, for alle husker jo askeskya. Litt av ei stemning på klasserommet når flyet vårt var innstilt, ikke innstilt og innstilt igjen. Men alt endte godt, vi kom oss dit, og vi kom oss tilbake mandagen etter.

Ellers kan jeg jo si at jeg har fått meg visa-kort? Tok nytt bilde, og selv om jeg syns det var veeeldig mislykka var det bedre enn det forrige.

Hva har du gjort siden sist da?
Mine meninger om livet og andre ting.

Legg meg til som venn


ARKIV

· November 2011 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011 · Juni 2011 · Mai 2011 · April 2011 · Mars 2011 · Februar 2011 · Januar 2011 · Desember 2010 · Oktober 2010 · September 2010 · August 2010 · Juli 2010 · Mai 2010 · April 2010 · Mars 2010 · Februar 2010 · Januar 2010


KATEGORIER

· 30 dagers utfordring · Blogg · Bloggportrett · femelle.no · Film · In my wardrobe · Mnd · Mote · Musikk · Om meg · Oppskrifter · Rehabilitering · Sykdommen · Tips / Anbefaling · Utfordring · Wants atm

LINKER

· blogg.no · Få din egen blogg!

DESIGN

Designet er laget av Katrine.

hits