Hei dere!

Tenkte å komme med et tips til dere med lyst hår. Selv er jeg jo blondine og har vært det i alle år, men etter konfirmasjonen begynte jeg å stripe det. Så helbleke det. Og så stripe det igjen.. For øyeblikket har jeg ikke stripa håret mitt på... tja, 9 måneder eller noe? Har værtfall en helt gruuusom ettervekst, som jeg skal stripe igjen når jeg får penger, for det ser mye mer naturlig ut med striper, enn helbleking. Syns jeg værtfall.

Uansett. Tenkte å tipse dere som sliter litt med gulskjær etter farging/striping, eller bare vil friske opp den naturlige blondheten deres. Redken Silver Charge (trykk på navnet) er en helt utrolig shampoo jeg hørte om når jeg var hårmodell for noen år siden, og elsker den. Håret mitt blir umiddelbart lysere, og et tips er å ha den lengst mulig i når du dusjer. Du kan jo shave leggene eller noe mens den er i? Den hjelper helt sinnsykt på evt. gulskjær, og jeg merker fortsatt at håret mitt blir lysere etter at jeg har brukt denne. Du bør ikke få denne her i øyet da, det svir innmari. Du får kjøpt den på frisørsalonger som selger Redken. Løp og kjøp!

Q: Har du prøvd den før?
Først og fremst, tusen takk for spørsmåla som kom inn! Håper dere blir fornøyd med svarene mine.

Hvilken sykdom har du?

Jeg har en sykdom som heter myalgisk encefalomyelitt (ME) som er kronisk utmattelse. For mer info trykk her, og for å lese om mine plager (her) og innlegg om sykdommen trykk her. Kan også skrive mer om det om det er noe dere lurer på. Går mest ut på at energinivået er ikke normalt, (mer enn 50% redusert må det være for å kalle det ME), og andre individuelle plager. Selv har jeg veldig lavt imunforsvar, og går til fysioterapi en gang i uka for kroppslige plager. Har hatt og har fortsatt, endel smerter, som og henger sammen med sykdommen. Det er mange individuelle plager ME-pasienter har, skal ikke ramse opp alle nå, men det er som sagt individuelt, så ikke alle har det samme som meg, og omvendt.

Yndlingsplagg?

Den var litt tricky.. Det første som popper opp er den svarte highwaistshortsen min med skinndetaljer, utrolig fornøyd med det kjøpet. Har den på meg på bildet under.

Favorittmat?

Åh, den er og vanskelig! Er det en ting som er sikkert, er det at jeg er glad i mat. Jeg er veldig glad i god mat. Etter at jeg ble sammen med Kristian, har jeg spist veldig mye kjøtt, som indrefilet, koteletter, ytrefilet, ja, dere skjønner... Så må da kanskje være biffsnadder med bearnes, salat og ris? Gyros med fløtesaus er og sinnsykt godt..

Hvilke artister hører du på?

Vel, hører egentlig skammelig lite på musikk, så vet ikke helt hva jeg skal svare. Er glad i Rihanna da, og hører på det som er på radioen, og på topplista på Spotify.

Hvilken musikksjanger liker du best?

Når jeg gikk på ungdomsskolen hadde jeg ganske annerledes musikksmak enn mange andre i klassen. Mens de hørte på listepop, hørte jeg på rock. Jeg elsket Linkin Park (gjør det forsåvidt enda), og Metallica, Shinedown, Fall out Boy, Bullet for my Valentine, Rage against the Machine, Marilyn Manson, osv. Hadde en tøff og til tider vanskelig tid de årene der, og musikken hjalp meg gjennom utrolig mye. Derfor er jeg sterkt knyttet til enkelte band, og den musikksjangeren enda, og kommer det på en god gammel sang, fra den tiden, kommer minner tilbake.

Når jeg flytta for meg selv, begynte å feste, og ikke hørte spesielt mye på musikk av samme grunnene lengre, begynte jeg å høre mest på listepop, og festsanger. Gladsanger rett og slett. Og det er vel litt der jeg er nå og, jeg hører sjendent på musikk, og om jeg gjør det, hører jeg somregel på topplista på Spotify. Elsker og danse, så da går det greit å høre på fengende dansemusikk.

Hva er yndlingssangen din akkurat nå?

Hva må en blogg inneholde for at du skal finne den interessant?

 En blogg bør se oversiktlig ut, ha bilder, bra tekst, og lite skrivefeil. Det skal litt til for at jeg følger nye blogger helt uten videre, de bør skrive bra, oppdatere jevnlig, ha bilder og et oversiktlig design. Jeg blir utrolig fort sliten av å lese på blogger med mye skrivefeil, mange smileys, hjerter, og random snakk. Man bør tenke over måten man skriver på før man poster et innlegg, ikke bare skrive det som popper opp i hodet (som hehe, og eehm..., hihi! ), uten å i det minste omformulere det. Bør også ha nøytral bakgrunn bak teksten, svart bakgrunn og hvit (lilla, rosa, grønn) tekst gjør meg sprø...

Bør også skrive litt "viktige" tekster, ikke bare hverdagssnakk.

Hva slags symptomer fikk du, før du fant ut av sykdommen?

Det som er spesielt med denne sykdommen da, er at mange ME-syke kan faktisk peke ut dagen de ble syk. Så stor forskjell er det faktisk på frisk og syk i denne sykdommen. Jeg fikk salmonella samme dagen som Spania vant fotballcupen i 2008, mens jeg var i Gran Canaria, og siden har jeg vært syk.

Det starta med salmonella som er en infeksjon i magen, så jeg hadde store problemer med mat i mange måneder etterpå, og ble ganske så tynn. På høsten ble det mye inntrykk,endel stress, og masse sosialliv ettersom jeg flytta til Kristiansund, og det gikk greit de første månedene. Jeg kjente jeg var sliten og hadde fortsatt problem med magen, men kjørte på for alt det var verdt. Jeg fikk og min første jobb, som var ble for mye fysisk for meg, men sto på der og. Før jul hadde jeg kyssesyken uten å vite det, eneste jeg husker var at jeg lå oppe på rommet og knaspra Gerimax hurtigvirkende energi, for å klare å sitte litt på dataen. Dette varte over en uke, og når jeg kom meg på føttene igjen, var det fullt kjør, ut på fest og ut med venner.

På nyåret merket jeg for alvor hvor anderledes jeg var blitt. Hadde blogg på den tiden, og har lest gjennom den for litt siden, og jeg fant faktisk et innlegg fra januar/februar 09 hvor jeg hadde skrevet " Så sliten jeg er, skulle man nesten trodd jeg hadde ME!". Lite visste jeg at jeg hadde det... I april / mai, ble det enda mer alvorlig, jeg lå rett ut, sov hele tiden, og klarte såvidt å gå ned trappa på do, uten å kollapse. Jeg følte meg konstant sliten, og at kroppen ikke hang med, uansett hvor mye jeg slappet av og sov. Hadde et sinnsykt til søvnbehov, og har fortsatt et stort søvnbehov, for å prøve å bedre hverdagen. Jeg merket og at konsentrasjonsevnen var veldig svekka, for jeg slet endel på skolen pga det.

Tok det lang tid før legene fant ut hva det var?

På nyåret 2009 begynte vi å dra regelmessig til lege fordi jeg var mye syk med influensa, og slapphet. April/mai var vi der sikkert annenhver uke, uten å få noe mer enn et klapp på skuldra og sykemelding. Jeg, mamma og pappa visste at noe var galt, og alle visste at jeg ikke hadde vært frisk siden salmonellainfeksjonen, så fikk testa det på nytt, og jeg hadde fortsatt infeksjonen i meg. Normalt sett er smittefaren over etter en måned, og infeksjonen borte etter 2, men jeg hadde det altså fortsatt, etter nesten et år. Jeg reagerte også ekstra på pollenet, iforhold til tidligere år. I august var legen min sykemeldt, og det var en vikar der. Han sendte henvisning tvert til barneavdelinga, og tok meg på alvor fra jeg gikk inn døra, og jeg tror, hadde det ikke vært for han, hadde jeg ikke fått hjelp fort nok. Etter jeg var der har det gått ganske jevnt og trutt, med innleggelse, og fysioterapi, men det tok altså godt over 1 år før jeg ble trodd, og begynte utredningen. Februar 2010 satt jeg med arket i hendene. "Pasienten har ME" .

Kan sykdommen bli værre, eller kan den bare bli bedre?

Sykdommen kan bli verre. Det med ME er at alle har det forskjellig, ingen opplever det likt. Noen er så dårlig at de må ligge på et mørkt rom hele tiden, og bli matet av og til, mens andre lever et ganske så normalt liv. Legene og fysio sier det bare blir bedre, og det er jo delvis sant, men jeg har fortsatt tilbakefall (har hatt et nå siden påske), og er ganske redd for at den skal bli verre permanent, om jeg gjør noe "feil". Legene sier jeg kommer til å bli frisk, men selv vet jeg ikke helt om jeg tør å ha det håpet. Jeg tror jeg blir bedre, det tror jeg absolutt, men jeg tror aldri jeg blir frisk. Jeg tror jeg kan leve et normalt liv etterhvert, men at sykdommen kommer til å være der, og kan blusse opp igjen etter noen år som frisk, om jeg ikke passer på.Heihei !

Da har jeg tatt meg litt tid til egenpleie, med dusj, hårkur, ansiktsmaske og fotpleie. Utrolig godt å skjemme seg litt bort iblant, godt mulig jeg lager meg litt te, har på meg pledd, og leser litt etterpå. Klokka har jo løpt fra meg, er jo ikke lenge til Kristian kommer hjem, så er litt begrensa hva jeg rekker før det. Helga mi har vært kjempekjekk, kom hjem til Kristian på lørdagen, etter noen dager på Skjevika, og dagstur til Trondheim med pappa. Da ble det masse kos, film, lys, god mat, og snakking. Er utrolig deilig å komme hjem til kjæresten når man har vært litt fra hverandre.

Vi så The Dilemma, Life as we know it, og Love and other drugs. Love and other drugs, var en veldig tankevekkende og spesiell film for meg. Det var drama, og kjærlighet, og en litt spesiell film igrunn, men det som vekte meg var at hun ene var syk. Måten hun er utover filmen minner meg veldig om meg og mine tanker. Jeg og har skubbet Kristian litt bort, for jeg mener han fortjener bedre enn meg. Jeg og er redd Kristian er sammen med meg fordi han syns synd på meg. Jeg og har hatt problem med å skjønne hvorfor han vil være sammen med meg. Jeg er jo syk! Han hadde lett funnet seg ei mer normal jente, som var frisk, og hadde tid og energi til å finne på mange ting. Jeg har ikke alltid energi til å være med på så mye, jeg trenger mye hvile, og jeg sliter endel med selvfølelse og selvtillit, i forhold til dette med at jeg er syk. At jeg ikke føler jeg strekker til. At jeg ikke klarer å gjøre alt jeg vil, fordi jeg ikke har energi. At jeg ikke er fin nok, at jeg ikke er tynn nok, at jeg ikke er spontan nok. Masse av dette ble tatt opp i filmen, og for meg som har slitt med det samme som det de tar opp i filmen, blir inntrykkene sterkere. Jeg snakka litt om det til Kristian etterpå, at jeg syns filmen var bra som tok opp de følelsene, og at jeg bare måtte beklage om jeg ble litt rar etterpå. Det var så rart å se det på film.Anbefaler filmen til dere som liker litt drama, og tragedie, med kjærlighet og happy endings. Litt langdryg, og litt spesiell i begynnelsen, men likte den.Q: Hva gjør du når du skal kose deg ekstra?

Q: Sett noen av filmene?

PS: Minner også på spørsmålsrunden, poster svar senere idag! Still spm her :-)
Internett, blogging, facebook, twitter... Lista er lang over nettsteder og nettsamfunn dagens samfunn kan bli del av. Jeg personlig får vondt inni meg når jeg ser altfor unge mennesker, etter min mening, er en del av de. Internett er et stort og "farlig" sted, hvor det er lett å oppleve ting man ikke burde oppleve. Selv har jeg vært der, selv om jeg ikke var så ung som noen av de jeg ser per idag, men jeg vet hvordan det kan være.

Ta facebook f.eks. Når facebook starta mener jeg på at det var 18 års aldersgrense på å melde seg inn. Det er det ikke nå, men det var uansett ikke vanskelig å melde seg inn før om du var under 18 år heller. Du skrev rett og slett bare feil fødselsdato, og vips, du var inne. Det kanskje ikke alle vet er at når du melder deg inn i facebook, gir du facebook alle rettighetene til bilder og informasjon om deg. Leste nylig om ei som hadde fått bildet sitt brukt i ei datingannonse, uten samtykke, fordi bildet lå på facebook. Heldigvis er det litt personvern der, for du kan velge hvem som kan se bildene dine og statusene, så litt kontroll har du. Du velger og hvem du vil ha på vennelista di, så det kan minne om en bedre versjon av MSN igrunn.

Når jeg gikk i 7ende klasse hadde jeg ikke tilgang til internett. Jeg fikk meg MSN i slutten av året, siden de aller fleste i klassen min allerede hadde det, med forbehold av at jeg bare skulle ha de, og andre jeg kjente på lista mi. Det var jo en grei regel det, helt til det gikk andre veien. Jeg har ikke tellinga på hvor mange jeg har hatt på msn, som jeg ikke har kjent, desverre. Jeg hadde fortsatt kontroll, for jeg kunne jo slette de jeg ikke ville ha der, og det gjorde jeg jo. Jeg vil ikke gå inn så veldig mye på hva jeg har opplevd på internettet, men for å si det slik, skulle jeg egentlig ønske foreldrene mine var enda litt strengere. Syns selvfølgelig ikke det da, men i ettertid skulle jeg ønske det.

Så over til blogging. Jeg får egentlig litt vondt inni meg når jeg ser hvor langt ned i alder enkelte blogger er. Lillesøstra mi blir 10 om 2 uker, og heldigvis er ikke hun så mye på internettet. Unger, ja jeg kaller de unger, for det er det de er, bør ikke ha ubegrenset tilgang til internett! Det bør være visse grenser, og forbehold, og de burde lære seg nettvett. Jeg har vært innpå flere blogger hvor jenter spesielt gir ut for mye informasjon om seg selv, og legger ut bilder de kanskje ikke burde legge ut. Jeg har selv fått mine bilder "misbrukt", og man vet ikke hvem som tar de. Den gangen jeg hadde piczo (om noen husker det), hadde jeg værtfall noe som gjorde at folk ikke kunne kopiere bildene mine. Det finnes mange ekle folk på internettet, så du burde ikke stole på hvem som helst. En annen ting disse jentene, og andre jenter når det er sagt, utsetter seg for, er nettmobbing. Det er et stadig voksende problem, og når du åpner en blogg, som hvem som helst kan klikke seg innpå, setter du deg selv i en sårbar posisjon. Anonyme lesere kan herje fritt på bloggen din, skrive stygge ting og rakke ned på deg. Når du er 10-13 år, er du ikke klar for et sånt press enda, mener værtfall jeg. Jeg har heldigvis ikke opplevd noe særlig til nettmobbing, men jeg vet hva mobbing generelt kan gjøre med en person. Skal så unge jenter ha blogg, bør det være i samråd med foreldre, som kan se hva de skriver, og slette stygge kommentarer, før jentene ser de selv. Vi jenter kan være utrolig stygge mot hverandre, og hvertfall når det er snakk om på nett. Face to face, er vi ikke så tøffe, men med en gang vi setter oss foran tastaturet, kan djevelen i noen av oss komme tydelig frem.

Poenget mitt med dette innlegget er vel egentlig å stille spørsmålet til dere lesere. Burde det være en aldersgrense på blogging? Hva syns dere om fri tilgang til internett i så ung alder?

Selv mener jeg det godt kunne vært det. Ikke på 18 år selvfølgelig, men en aldersgrense burde det være. Skolene burde og være flinkere til å lære unge om nettvett, dette gjelder og foreldre. Ble et litt rotete innlegg, men jeg tror dere skjønner poenget. Dette var dagens alvorsord værtfall, er litt spent på om dere er enige med meg.
Tenkte å kjøre en liten spm-runde, ikke at jeg tror det blir noen suksess, men om det er noe du lurer på, ikke vær redd for å spørre! Du kan spørre om alt fra yndlingsrett, til noe med sykdommen min. Kun fantasien setter grenser. Så spør i vei!

Sitter å titter litt på nettsiden til en av de butikkene jeg likte best i New York (av de jeg var innpå selvfølgelig), Angrer sinnsykt på at jeg ikke kjøpte meg mer der, men var der første dagen, så ville jo vente og se litt. Desverre var vi bare der den ene gangen, men fikk jo med meg litt da. Kan vise dere senere om dere er interresert. Har plukket ut noen lekkerbiter fra nettbutikken deres, som jeg likte utrolig godt. Utrolig dumt de ikke shipper hit, hadde klikket hjem mye rart da ja!Nydelig ikke sant? Har også lagd en kollasj av hva jeg kunne tenkt meg å styla disse kjolene med.Q: Likte du noe av det?


Mine wants at the moment.

Q: Hvilken likte du best?
Vi har alle vår egen smak når det gjelder musikk, og normalt sett er ikke dette noe jeg setter meg ned å hører på, langt ifra. Men kan ikke la være å bli litt fenget av disse tre, av Lonely Island (som har sluppet plate nå, du finner den på Spotify).

Q: Liker du noen av sangene?

 

 

 
Heihei!

Helga har vært både avslappende og stressende, men har hatt det kjempefint. Fredagen var bare kos og avslapning med norske talenter rullende på tv. (Beklager, men kan ikke fatte at "tre generasjoner" gikk videre...) Lørdagen var vi å handla litt, blant annet mobil til Kristian, og spiste (som vanlig) deilig middag hos svigers, før det bars seg avsted på vårens største kinoevent, Pirates of the Carribean. Syns filmen var veldig bra, ikke like bra som de andre, men absolutt ikke dårlig. Storyen var fin, og likte den åpne slutten. Hvem vet, mange år frem i tid kan det hende det kommer en film til? Savnet de "gamle" skuespillerne som Orlando Bloom, og Keira Knightley, men funka likevel. Skal ikke skrive så mye mer om den, så jeg ikke røper noe for de som ikke har sett den. Den får terningskast 5 hos meg ihvertfall, så anbefaler alle å se den.

Q: Har du sett den nyeste Pirates of the Carribean?
Hei dere! Håper dere får litt nytte av tipsene i forrige innlegg?

Fremtidsdrømmer ja... Når man har en sykdom som den jeg har, er det ikke alltid så veldig lett å "planlegge" fremtiden sin. Jeg har mange spm som jeg ikke vet svar på, og jeg vet heller ikke hvor fort jeg kan nå målene mine. Det siste året har jeg vært veldig innstilt på at jeg skal få til en studiekompetanse, slik at jeg kan søke meg inn på psykologi i Trondheim. Jeg har siden jeg var liten jente alltid villet bli psykolog, men jeg la fra meg den tanken fordi jeg ikke trodde jeg var sterk nok til å bli det. Det er jo en veldig krevende jobb, psykisk, men du får veldig mye glede av det å kunne hjelpe andre. Det er en lang og krevende utdanning, som jeg vet at jeg ikke kan begynne med før jeg er ganske så frisk. Som da vil si at jeg ikke vet når jeg kan begynne med det, eller om jeg i det hele tatt kan klare et slik studie. Jeg har lyst å bli barne og ungdomspsykolog, som vil si jeg og må ta noen år etter grunnutdannelse. Puhh, kjenner jeg blir sliten av å tenke på det. Men det er altså det som er planen min for fremtiden.

Så har jeg jo endel interesser og hobbyer. Jeg er veldig glad i å danse, men det vil jeg holde på hobbybasis. Jeg er veldig glad i å lage mat, men vil holde det også på hobbybasis. Så er det mote, skjønnhet/sminke og negler da. Alle de tre er ting jeg egentlig ikke hadde hatt noe imot å jobbe med. Jobba i klesbutikk, solgt Oriflame på hobby, og lagd negler privat. Jeg føler jeg er ganske så omgåelig, og lett å snakke med, så jeg tror jeg hadde klart det om jeg hadde gått inn for det. Eneste som stopper meg fra å ta kurs og litt utdanning når det gjelder negler, og negledesign, er at jeg har en skade i hånda, som gjør at jeg får veldig lett vondt av håndarbeid. Jeg klarer ikke å skrive særlig med hånda, og sliter litt med smerter hele tiden. Derfor vet jeg ikke hvordan en slik jobb hadde funka for meg. Jeg er veldig glad i å pynte meg / andre, og har nettopp lakket neglene mine nå, med litt diamanter, og zebramønster, og låner lillesøster som "modell" iblant. Mote og klær er jeg og interessert i, og hadde godt kunne tenkt meg å jobbe i klesbutikk noen år. Ser liksom ikke for meg at det kunne vært et yrke jeg hadde holdt på med resten av livet, men hadde vært utrolig lærerik og morsomt i en liten periode hvertfall.

 

Etter å ha skrevet ned litt tanker og slikt nå, tror jeg kanskje fremtidsplanene mine har forandra seg litt. Alt avhenger jo også av hvordan sykdommen min utvikler seg, og om jeg noen gang kommer til å være istand til å leve et normalt liv igjen. Slik som jeg tenker akkurat nå hvertfall, kunne jeg tenkt meg smått å begynt i klesbutikk når sykdommen tillater det, fortsette og selge for Oriflame, og kjøpe inn litt diverse negleting, og holde på med det som hobby. Når forma tillater det, og jeg føler meg klar, kan jeg begynne på studiet, og fortsatt jobbe litt (kanskje) på klesbutikk. Først og fremst må jo jeg bli vesentlig bedre enn jeg er nå, og jeg vet jo ikke hvor mange år det kan ta før jeg får begynt på planene mine, men jeg får bare smøre meg med tålmodighet og et smil, og håpe på det beste!

Q: Hva jobber du med?

Q: Hva er drømmeyrket ditt?
Hei dere!

Tenkte å skrive et innlegg om sparing. Som hjemmeværende merker jeg hvertfall at penger, det må jeg være sparsommelig med. Er jo veldig begrenset hva jeg får inn i måneden, og er ikke noe jeg kan gjøre for å påvirke det heller. Jeg går jo ikke opp i lønn, jeg kan ikke jobbe overtid, osv. Jeg og Kristian har det jo veldig fint, med fin leilighet, hund og bil, så da blir det jo litt kostnader i måneden. Vi deler alt i 2, og det funker veldig bra for oss. Enten du bor hjemme, har lite å rutte med i måneden, eller rett og slett vil spare litt i måneden, så kanskje disse tipsene kan være noe for deg!

1: Trumf-kort. Mat er dyrt. Veldig dyrt. Selvfølgelig kommer det jo litt an på hva man velger å spise om dagen og, men generelt sett, er mat dyrt. Vi har 4000 som matbudsjett i måneden, som skal dekke matvarer, vaskemidler og andre ting man får kjøpt på butikken. Hvis du skaffer deg Trumf-kort, som er gratis å skaffe deg, så får du 1 % bonus på butikker som Kiwi, Eurospar og Meny. Du drar kortet før du betaler, eller registrerer bankkortet ditt, og 1 % av kjøpesummen havner på en sparekonto. Tror du kan ta ut de pengene en gang i året eller noe, så etterhvert kan det jo bli en liten sum av det. Smart eller hva?

2: Bensin. Bil er dyrt. Bensin er dyrt. Forsikring er dyrt. Vi er påpasselig på å ikke fylle om bensinprisen er ufattelig høy, da venter vi heller litt, å ser om den går ned. Sist vi fylte (95) fylte vi for 12.99 kr/l . Noen timer senere var prisen samme sted 14.77 kr/l. Sykt eller hva? Si da, hvis vi fylte 50 liter, så sparte vi oss faktisk for 89 kr! I lengden kan det bli endel penger ut av å følge litt med bensinprisen. Et tips er at den også er veldig lav på søndagskveld / mandagsmorgen. Hvis du har Trumf-kort, så får du faktisk 30 øre/l bonus hvis du fyller hos Shell, som vil si det blir enda billigere igjen! Supert.

3: Spar strøm! Strøm er også dyrt, hvertfall om du må betale den i tillegg til husleie/lån. Pass på å slukke alle lys i rom du ikke er i, og trenger du egentlig ha på så mye fyring på ovnen? Det begynner å bli varmere ute, og du kan kanskje til og med skru av gulvvarmen på badet? Slike småting er med på å påvirke strømkostnaden. Ha på deg et pledd og lag deg litt te, og du får raskt varmen i deg, om du fryser.

4: Sett opp budsjett. Høres utrolig teit og gammeldags ut, men det funker! Vi har ganske faste utgifter i måneden, og kan derfor sette opp et ca. budsjett. Noen av postene vi har er husleie, strøm, bil, Tiko, NRK og mat. Hvis du setter opp et budsjett, og prøver å følge det noen måneder, så føler du kanskje du har mye mer peiling på hvor pengene faktisk går? Har du budsjett kan du også lettere spare, ved å ha en egen "sparing"-post. Den trenger nødvendigvis ikke hete sparing, som høres så kjedelig ut, men kan hete sydentur, eller drømmegarderobe, for litt mer motivasjon.

5: Mikrospar. Jeg har Nordea som bank, og de tilbyr noe som heter mikrospar. Det går ut på at hver gang du drar kortet, (som kan bli en god del ganger i måneden), så trekker de et lite beløp som blir overført til f.eks. sparekontoen din. Beløpet bestemmer du helt selv, og det er kanskje greiest å begynne i det små, og ikke ha så veldig stort beløp. Selv har jeg 5 kr, og hvis jeg drar kortet 10 ganger i løpet av måneden, har jeg spart 50 kr! Ikke påvirker det meg så mye, og det skjer automatisk. En utrolig bra løsning, for alt hjelper, hver minste krone, om du sparer til noe du ønsker deg.

6: Ta ut pengene, og helst med en gang du får de. Når du har pengene i hånda ser du fortere når de forsvinner. Du får et bevis på at de forsvinner, istedet for å dra kortet, uvitende om hvor mye  penger som faktisk forsvinner. Det er selvsagt masse lettere å dra kortet, men fristelsen blir òg mye større da. Etter jeg begynte å ta ut pengene (lar jo litt være igjen, til nødstilfeller, osv) til de faste utgiftene mine, har jeg blitt mye flinkere til å håndtere, og følge med at jeg faktisk har nok hver måned til å dekke det som skal dekkes. Man får et annet syn på penger når man har de i hånda, enn når man bare drar kortet her og der.

Håper noen av sparetipsene kommer til nytte! :-)

Q: Er du bevisst på hva pengene dine går til?

Q: Bruker du noen av tipsene, eller kunne tenkt deg å begynne med de?
Heihei!

Tror husmorsånden har tatt over her, for jeg har nemlig nettopp bakt muffins! Jeg er veldig glad i å lage mat, og å bake, men baker nesten aldri. Det ble Oboymuffins siden jeg ville ha sjokolademuffins, og vi ikke har kakaopulver. Om jeg får si det så ble de sannelig ikke verst heller! Tenkte å dele oppskrifta med dere om dere plutselig får besøk av husmorsånden, eller bare er glad i å bake. Bildet er ikke av mine muffins, bare så dere vet det. Skryter ikke på meg at de ble såå fine.

Oboy-muffins!

200 gram smør

2,5 dl sukker

4 store egg

1,5 ts vaniljesukker

0,5 ts bakepulver

8 ss oboy sjokolademelkpulver

4 dl hvetemel

Glasur:

4 dl melis

2 ss Oboy

2 ss melk

(Jeg har ikke lagd glasur enda da, men tenkte å slenge med oppskrifta på det og.)

Fremgangsmåte:

Pisk sammen mykt smør og sukker. Pisk så inn et og et egg. Sikt inn det tørre til slutt. Ovnen skal på 200 grader, og muffinsene skal stå 10-15 min. (Mine stod 15.) Sjekk muffinsene med bakenål eller strikkepinne før du tar de ut av ovnen. La de avkjøle seg før du har på glasur. Håper det smaker !

Tips: Bruk doble muffinsformer om du vil muffinsene skal holde formen mest mulig.

Oppskrift og bilde er tatt fra www.detsoteliv.no


Q: Så det fristende ut ?

Q: Er du glad i å bake ?

 
Hei dere!

Tenkte å dele en film med dere, som jeg mener dere bør ta dere tid til å se. Det tar litt over 5 minutter å se den, noe som ikke er særlig lang tid. Jeg satt ihvertfall igjen med mange tanker å inntrykk etter å ha sett den på bloggen til Yasemin. Det er sikkert mange ting fremtidsmeg, kunne tenkt meg å si til nåtidsmeg, men det er jo ikke mulig. Derfor er det veldig bra budskap i filmen under, hvor de sier ifra til alle oss som faktisk kan gjøre noe med det. Det tar oss 10 minutter å sjekke over oss, etter forandringer på huden vår. Det er rundt 10 % sjanse å overleve de 5 neste årene om ikke kreften blir oppdaga i tide. Skummelt å tenke på, værtfall i dagens samfunn hvor idealkroppen skal være slank og brun. Jeg vil heller leve et langt og godt liv, enn å brenne meg i solarium for å være unaturlig brun som ung. Dette var bare et eksempel, for man kan få hudkreft av så mye mer enn solarium. Blir man ordentlig brent ute i naturlig sol og, kan det være alt som skal til. Så anbefaler dere å se filmen, ikke for skremselens skyld, men for ettertanken.

 
Hei alle sammen!

Da er det ei stund siden sist jeg oppdaterte, så tenkte å gi litt lyd fra meg. Ser det fortsatt er noen som er innom bloggen min hver dag, og det varmer bloggehjertet vet dere. Håper alle hadde en flott 17 mai feiring igår, og har hatt ei strålende fin helg. Vi har koset oss masse værtfall, selv om været ikke har vært helt på godsida. Har desverre ikke bilder fra 17 mai, de eneste som ble tatt, av meg og Kristian blant annet, er det svigermor som har. Tusen takk for støttende og varmende kommentarer på innlegget om sykdommen min, varmer godt, og jeg kan si det sånn, at jeg er på vei oppover igjen! Tok pollensprøyte på mandagen, og tror det kan hjelpe endel fremover. Har også bestemt meg for å søke meg til rehabilitering igjen, men vet ikke hvor lang ventetid det er. Tenkte å søke til Sørlandets rehabiliteringssenter, hvor de har egen gruppe for oss med ME.

Helga vår var veldig bra, fredagen ble tilbrakt forran tv-skjermen (Norske talenter), lørdagen var vi i bursdagsselskap til bestemor, og kjekk kosekveld sammen med Mia og Magnus på kvelden. Søndagen var det duka for årets siste konfirmasjon, med nydelig mat. Er alt for glad i god mat, så hvordan jeg skal unngå å ende opp 400 kg, og ikke kunne bevege meg,vet jeg ikke enda. Ikke nok med deilig mat på både lørdag og søndag, men tror dere ikke verdens beste privatkokk, Kristian, diska opp et herremåltid uten like på mandagen?! Slenger med bilde, så får dere bare sitte der med vann i munnen og sikle etter det. Det var himmelsk! Jeg sier det igjen, jeg er så glad for at Kristian liker å lage mat! Slenger og med et bilde av oss før konfirmasjonen. Håper alle dere har hatt ei like fin helg som vi har, så skal det ikke bli altfor lenge til jeg gir lyd fra meg igjen. 

Her er da antrekket vårt, og som vanlig, har jeg ikke på meg sko når det blir tatt bilde.. Hadde de samme skoene som forrige helg da :-)


Mmm, ytrefilet av svin, chips og salat med mango og jordbær, med melonyoghurt på toppen.
Siste bildet er av desserten, en skikkelig god "isdrink", om jeg kan kalle det det.

Q: Fristet det?

Q: Har du hatt ei fin helg og 17 mai feiring?

 
Tenkte bare å innformere om at idag, 12 mai er Me'ens dag. Håper at Norge i fremtiden vil kunne gi oss ME-syke bedre tilbud om hjelp, og ikke minst "kur". ME er en sykdom det skulle vært mer lys på, slik at flere kan ha mulighet for å "forstå" sykdommen. Skal ikke skrive så mye mer akkurat nå, men tenkte bare å "gratulere" alle ME-syke med dagen, hurra for oss!Da tenkte jeg å skrive et innlegg om hvordan sykdommen min har vært de siste månedene. Sikkert ikke interresant for dere alle, men det bryr ikke meg. Har jo bloggen for min egen del, som en dagbok, så da må jeg dokumentere det jeg vil dokumentere.

Siden jeg avslutta skolegangen til sommeren 2010, har sykdommen forbedret seg. Jeg har hatt endel nedturer, men jeg er i bunn og grunn endel bedre enn hva jeg var for 1 år siden. Januar, februar og mars gikk jeg endel med halsbetennelser og forkjølelse, som ikke ville gi slipp, men hadde lite smerter, og ME-plager, annet enn at jeg ble ekstra utslått pga sykdom. Lite energi, og jeg takker meg selv for valget jeg tok ved å ikke gå skole i år. Da vet jeg ikke hvordan det hadde vært idag. Midten av mars, var jeg egentlig oppe å gikk igjen, som "normalt", og forma ble bedre og bedre. Våren hadde kommet, sola kom frem, og fikk mer overskudd. Når påska kom gikk det desverre litt ned igjen, og er inne i en litt dårlig periode nå. Følte meg helt utmattet og tom for energi, hadde masse humørsvigninger og var lett irritabel i påskeferien, og uka etter. Siden jeg hadde hatt en opptur, hadde jeg kanskje overgått meg selv litt, med å nærme meg aktivitetsnivået til en frisk og sunn ungdom, og energien jeg hadde spart opp en måned, gikk fort tom.

Idag er det tirsdag 10 mai 2010. Jeg sitter med ørebetennelse, forkjølelse, reagerer på pollen, Tiko, og fysisk "arbeid". Forrige mandag var jeg på Zumba, for jeg ville prøve meg på det, siden energien hadde kommet litt opp igjen. Det var jeg absolutt ikke klar for, etter ei helg med masse aktivitet, og jeg gikk på en kraftig smell. En smell så hard at jeg omtrent ikke kan huske sist jeg hadde det så ille. Tirsdagen var overkommelig, stiv og støl, det kunne jeg tåle. Når onsdagen kom var det verre. Jeg lå å ønsket at jeg var dø, jeg hadde det helt forferdelig. Hele kroppen verka, uansett hva jeg gjorde, jeg hadde 40 i feber, jeg fikk ikke puste pga pollen, jeg verka i halsen, og jeg gråt. Jeg gråt og gråt og gråt og gråt. Alt var vondt, alt var fælt, og jeg skulle ønske jeg i det minste kunne sove meg gjennom det noen timer. Sove klarte jeg ikke, og hadde heller ikke gjort så godt den natta. Det og kan ha en innvirkning på det, i og med at jeg er avhengigav å få tilstrekkelig med søvn. Heldigvis fikk jeg avlastning av både svigermor og Kristian, og takk gud for det. Fikk også hjelp de neste dagene, slik at jeg mest mulig fikk tid til å slappe av og lade opp batteriene. Jeg tok mye smertestillende og febernedsettende, og levde på friskis og sjokomelk. Klarte ikke stå lenge nok til å lage meg mat, kom meg såvidt opp trappa på do. Fikk også katastrofetanker, og var veldig deprimert. Det er ikke å legge skjul på at jeg er livredd for at ME'en skal bli verre. Den er heldigvis på vei opp, og jeg blir bedre, men angsten for å falle tilbake til der jeg var, eller verre, ligger å gnager inni meg. Jeg er også veldig flink til å banke meg selv opp innvendig, med destruktive tanker, og selvødeleggelse. Jeg er rett og slett min verste fiende. Tankene mine kan knekke meg så langt ned at jeg omtrent ikke ser lys lengre, og det kan bli veldig ille, om jeg ikke får hjelp, og oppmuntring. Merker jeg skriver et ekstremt personlig innlegg her nå, som kanskje egentlig ikke skulle blitt postet i det hele tatt, men trenger å få skrevet det ned en plass.

I helga kom jeg som sagt til Skjevika med feber, tett pollen-nese, vond hals, og sinnsyk til ørebetennelse. På hele helga sov jeg vel kanskje 12 timer, noe som ikke er særlig heldig i min situasjon. Har også tatt litt sterkere smertestillende, uten at jeg egentlig føler det hjalp. Natt til søndag sov jeg 2 1/2 time, og holdt på å kollapse, og hyperventilerte om morgenen. Vet ikke hva som skjedde, men når vi skulle i kirka og når gjestene kom, så var alt borte. Det er det piggeste jeg har følt meg på over ei uke! Men jeg skal ærlig innrømme at når vi dro derifra, og jeg fikk senka skuldrene litt, så merka jeg at jeg er absolutt ikke i form for tiden. Pollenet slår meg kanskje ut litt ekstra, så skal få tatt vaksine den 16 mai, og håper det hjelper. Avslutter innlegget nå, for jeg har ikke så sinnsyk til konsentrasjonsevne, så alt dette ble sikkert bare surr, om noen leste igjennom det, men for meg så er bare det å få det ned en plass, til stor hjelp. Lagde en kurve over hvordan forma mi har vært de siste månedene. Skulle vel egentlig føyd på en strek med "normal energimengde" , slik at dere ser hvor lang vei jeg har å gå, men får heller gjøre det senere. Streken midt i er værtfall gjennomsnittslig energimengde for meg, og den er ikke så veldig høy. Kan skrive mer om sykdommen senere om dere vil, og still gjerne spm om dere lurer på noe, så skal jeg svare så godt jeg kan.


Har du noen spm om ME, så bare still de, så skal jeg svare så godt jeg kan. ME er en veldig individuell sykdom, så de plagene jeg har, og de tiltakene som hjelper meg, er ikke fasitsvar, og gjelder kanskje ikke andre ME-syke.

Heihei!

Da er jeg tilbake igjen. Helga var stappfull, og hektisk, så beklager det. Har også trengt litt avslapning etter konfirmasjonen, for å prøve å bli bedre. Tenkte å skrive et "status-innlegg" ang sykdommen etterpå, mest for min egen del, så jeg har å se tilbake på, men og om dere vil lese litt om hvordan jeg har det nå for tiden når det gjelder sykdommen.

Helga ja... Jeg dro jo ganske dårlig hjemover for å hjelpe til å ordne til konfirmasjonen, og når den begynte var jeg vel på mitt piggeste den uka. Natta/morgenen var helt forferdelig, men når gjestene kom, og vi faktisk så å si kunne senke skuldrene og nyte det vi hadde ordnet, gikk det veldig bra. Været var kjempebra, det var godt og varmt, så bildene ble tatt ute. Tenkte å legge ut noen av de. Hvis noen på bildene vil jeg skal fjerne de, si ifra snarest!

Hadde på meg den hvite kjolen i kirka, og under desserten. Vi hadde bacalao til middag, og det hadde vært utrolig kjedelig å rota på kjolen, så da hadde jeg en svart kjole. Glemte desverre å ta bilde av den.

Da har dere fått sett litt av bildene som ble tatt på konfirmasjonen. Håper konfirmanten selv hadde en super dag, og at han likte talen jeg holdt. Kjøpte meg og iPad2 i helga, og er kjempefornøyd. Den er litt for stor, syns jeg, men er vel vanesak. Håper dere har hatt ei knallhelg og, og koset dere masse ! :-)

 

 
Hei dere!
Ble iPad2 på meg, oppdaterer fra den nå faktisk. Tenkte bare å ønske dere alle ei strålende helg! Her har vi holdt på å forberede til konfirmasjon hele dagen, er ikke bare bare å skulle ha den hjemme heller. Tror ikke det går an å legge til bilde fra iPad, så sorry for ingen bilder. Skal prøve å få postet et eller fler innlegg i morgen , fra konfirmasjon, antrekket osv. Ha en strålende kveld videre!:-)Hei igjen!

Da har jeg skiftet designet mitt igjen. Hva syns dere? Har nå dropdown-meny, og sidemenyen på venste istedet for høyre. Likte dette designet veldig godt, så satser på at det blir en stund til jeg skifter igjen. Header blir skiftet når jeg har tid og energi. Har og skaffet meg en "følg meg på Bloglovin" knapp, så om dere vil følge meg der, er det bare å gjøre det! Eller såklart legge meg til som venn. Begge deler går bra :-)

Ellers så lurer jeg på om jeg skal kjøpe meg en iPad 2! Noen som har noe erfaring med det? Har iPhone, og er veldig fornøyd med den værtfall, så det frister sinnsykt. Angrer litt den dag i dag at jeg ikke kjøpte iPad 2 når jeg var i Amerika, for den ble jo sluppet mens vi var der. Så om du vet positive og negative sider om den, i forhold til andre "nettbrett", tar jeg imot alle tips med takk.

http://www.sourcegps.com/wp-content/uploads/2010/07/ipad_2up_hometimes.jpg

Q: Har du iPad / nettbrett?

Q: Hva syns du om det nye designet?
Hei dere!

Var en tur på senteret igår, for litt shopping, og mathandling, så tenkte å vise dere hva som ble med hjem :-)

Fant meg en dongrishorts mens jeg venta på at Kristian skulle bli ferdig. Dette blir min tredje dongrishorts, begynner å bli avhengig! Har en svart med skinndetaljer, en litt hullete (og for stor) en fra New York, og nå denne fra Only. Den er nesten perfekt, likte lengda utrolig godt, og fargen. Love it!

Q: Hva syns du om den?

Q: Har du mange dongrishortser?
Hei dere

Tiko er hos svigers idag og, så jeg får ladet opp enda litt mer. Er litt stress å ha hund når man er syk syns jeg, men men. Er ikke ofte jeg er sånn dårlig som jeg er nå. Anyways, for å ikke bare blogge om at jeg er syk, så tar jeg sko-avstemningen med det samme! Det jeg da trenger hjelp til er hva slags sko jeg skal ha til kjolen på søndag. Har vel igrunn bestemt meg, men alltids artig å høre hva dere mener. Er egentlig ikke så veldig nøye, regner med jeg kommer til å gå uten sko inne, siden det er hjemme hos oss, og pga smertene i ryggen. Slenger først med et bilde av kjolen, så dere har noe å se etter.

Så de to skoparene jeg hadde mest i tankene når jeg skulle bestemme meg. Litt lettere når dere bare har to å velge mellom. Håper dere har såppass fantasi at dere klarer å forestille dere hvordan det blir sammen :-) Håper dere har en fin dag alle sammen, startet med regn her, men nå er det sol og varme. Håper det blir fint i helga og, hvis ikke blir det kaldt med kjole, er veldig flink å pakke mye på meg så jeg ikke fryser skjønner dere. Og jeg kan fryse lett...

Q: Hvilke sko burde jeg velge?
Hei dere!

Tusen takk for alle forslag og anbefalninger i forrige innlegg, blir absolutt lagt til vurdering :-) Gikk såppass lenge før jeg maktet å ta opp dataen idag, har et lite tilbakefall, eller hva jeg skal kalle det. Jeg har ikke hatt det særlig bra idag, fysisk, og har heldigvis verdens beste kjæreste og svigermor som har gjort så mye for å hjelpe meg idag. Tiko dro til svigermor i 12 tiden, så har vært alene idag. Kroppen har verket, tårene har runnet, hodet har banket, halsen svir, og nesa er tett. Ikke meningen å syte eller noe, skriver det mest for min egen del, med tanke på at jeg må "dokumentere" når jeg får dårlige perioder. All muskelsmerten kommer nok av Zumba'en, så spørs om jeg nok en gang må legge trening på hylla, og innse at kroppen min ikke er klar for det enda. Feberen og resten kommer nok av allergi og muligens forkjølelse. Har hatt mye egenpleie idag, for å bli raskest mulig bedre, er jo mye som skjer i helga, så bør klare å gå da. Har hatt så vondt idag at jeg såvidt har klart å gå opp ei trapp på do liksom...

Men ja, over til noe mer positivt. Har fått to "blifrisk" gaver, med melk, sjokolade, is, cola, muffins, osv. Utrolig takknemlig for det, og for avslastning når det gjelder Tiko. Tror han var litt fra seg han og når han så jeg lå å rista og gråt i soffaen, og han kunne ikke gjøre noe. Håper han har kosa seg masse med svigers værtfall. Føler meg litt kvikkere nå, takket være ibux, god mat, og mye hvile, så får bare håpe det fortsetter sånn.

Q: Noen som har noen tips som kan hjelpe når man er syk eller har vondt?
Hei dere!

Nå trenger jeg litt tips her... Jeg og Kristian raser gjennom serie etter serie for tiden, og er snart ferdig med Heroes. Vi vet ikke hva slags serie vi skal gå løs på etter den, så hadde håpt dere kunne komme med litt hjelp. Vi har allerede gått gjennom:

Sex and the City, love it! Var på SATC-tour i New York, elsket det, er en serie som virkelig er verdt å se, begge filmene og! Alle vet vel hva den handler om, men det er da altså 4 kvinner og deres liv gjennom mange år, som venninnegjeng. Alle karakterene er forskjellige, og du blir så glad i de etterhvert som du blir kjent med dem.

One Tree Hill, en serie tårene rant konstant på før. Bestemte meg at, nei nå ville jeg se alt av det, og kjøpte med 7 sesonger. Kristian ble helt hekta han og, og det har blitt vår ting å se sesong 8 som går på tirsdager. Utrolig bra serie om en ungdomsgjeng fra TreeHill.

Supernatural, en serie jeg syns var veldig skummel de 2 første sesongene (konstant mareritt), men 3-5 gikk ganske greit. Har fortsatt ikke sett sesong 6, men gleder meg til å begynne med det, savner å se Supernatural, gikk for fort slutt. Handler om brødrene Sam og Dean, som jakter på overnaturlige vesner, om jeg kan kalle de det.

Heroes, serien vi snart er ferdig med. Handler om en gjeng vanlige mennesker, som ikke er så vanlige alikevel. De har krefter, som ligger i DNAet deres, som etterhvert fører til endel problematikk. At noen flyr, andre leser tanker, noen stopper tiden, og noen kutter av skallen på folk, kan vi ikke ha gående rundt om i verden vel ?


Q: Hvilken TVserie ser du?

Q: Forslag til hva vi kan se etter Heroes?
Hei dere!

Idag er det tirsdag, og det er fortsatt strålende vær! Helt utrolig spør du meg, skulle trodd det var sommer. Føler egentlig at vi nesten har hatt mer sommer i år, enn vi hadde i fjor, og det lover jo godt. Var på Zumba igår ja, kjennes idag, men var utrolig morsomt, og det var et bra miljø der. Skal absolutt dit igjen ja, om det blir torsdag eller mandag, vet jeg ikke enda. Zumba er virkelig knallhard trening, går ikke mer enn 1 minutt før du begynner å kjenne pulsen øker. Jeg og min uberdårlige kondis fikk værtfall kjørt oss, men det var utrolig morsomt og. Jeg elsker jo å danse, så føles ikke ut som en treningsøkt, noe som er et stoort pluss.

Ellers idag er det ingen planer enda i hvertfall, bare slappe av og ta det som det kommer. Når jeg var på Zumba igår, var Kristian på Squash forresten, noen som har prøvd det? Høres ganske artig ut, men vet ikke helt om jeg tør bli med, er visst veldig til trening. Har egentlig ikke så mye spennende å skrive om akkurat nå, skal prøve å få ned noe til talen jeg skal holde på søndag. Ønsk meg lykke til, har nemlig ingen aning om hvordan jeg skal få det til.Q: Har du spilt Squash før?

Q: Har du skrevet tale til konfirmasjon før?
Hei dere !

Ser ut som det er en klar vinner på hvilken kjole jeg skal ha til helga, kommer med et innlegg til om det litt senere, for å se hvilke sko dere syns passer best. Jeg har endel alternativ, men tror jeg vet to som står sterkere enn de andre, får se an. Sola skinner, og det er god temperatur ute, ikke så mye vind som igår. Det er en ulempe med å bo her i Kristiansund, den iskalde sjøvinden fra alle kanter.

Over til overskrifta. Idag tror jeg at jeg skal prøve meg på Zumba ! Har prøvd Zumba to ganger tidligere, på treningssenteret, men medlemsskap der er altfor dyrt til pengboka mi. Det var sinnsykt gøy, og kunne absolutt tenkt meg å fortsatt, men la fra meg tanken pga økonomi. Så fikk jeg høre det at dansestudioet her i byen har Zumbatimer, og jeg kontakta de for mer info. To dager i uka holder de på, men de har bare åpent i 4 uker til, før de tar sommerferie. Men jeg får da værtfall prøvd det litt, for å se om jeg er "frisk" nok til å fortsette. Gleder meg kjempemasse, for jeg elsker å danse, så håper opplevelsen blir positiv, og at det er like mye energi der som det var på treningssenteret. Har vært innom tanken på å bestille meg et sett hjem, men vet ikke hvordan motivasjonen blir da. Får se etter denne måneden.

Q: Har du prøvd Zumba?
Hei dere!

Helga har vært fullstappa, og egentlig skulle jeg vært på kinoen nå og sett Thor. Hadde billett og alt var klart, men når vi skulle til å dra, følte jeg på meg at jeg egentlig ikke maktet. Dagen idag har bestått av middag hos svigers og gåtur i byen, så følte jeg ikke hadde fått hvilt meg nok til at jeg kom til å klare 3D kino med hodepinen min. Hadde sikkert klart det, men hvordan det hadde påvirka uka som kommer, hadde sikkert ikke vært på en positiv måte. Føler meg "stolt" over å faktisk si ordene "Jeg tror ikke jeg blir med på kino idag, kan heller låne den når den kommer ut", istedet for å pushe meg selv å dra likevell. Lørdagen var også travel, var på begge sentrene her i Kristiansund, og på middag hos svigers. Er så utrooolig god mat hun lager skjønner dere, så når vi blir invitert, kommer vi gjerne.

Men, over til overskrifta, jeg skal i konfirmasjon til lillebror på søndagen, og klarer ikke helt bestemme meg for kjole... Så vil gjerne høre hva dere mener?


Denne kjolen kjøpte jeg når jeg var i New York, og hadde i tankene å ha den når konfen kom, elsker den rett og slett, og den kommer til å bli nydelig på når jeg blir litt (mye*) brunere.Denne kjøpte jeg på lørdagen på HM, utrolig fin, og "gresk gudinne" -aktig. Den passer vel best til temaet som er svart og hvit, men er ikke sikker enda, vil høre hva dere mener.

Q: Hvilken kjole bør jeg velge?

Q: Hatt ei fin helg?

Mine meninger om livet og andre ting.

Legg meg til som venn


ARKIV

· November 2011 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011 · Juni 2011 · Mai 2011 · April 2011 · Mars 2011 · Februar 2011 · Januar 2011 · Desember 2010 · Oktober 2010 · September 2010 · August 2010 · Juli 2010 · Mai 2010 · April 2010 · Mars 2010 · Februar 2010 · Januar 2010


KATEGORIER

· 30 dagers utfordring · Blogg · Bloggportrett · femelle.no · Film · In my wardrobe · Meninger · Mnd · Mote · Musikk · Om meg · Oppskrifter · Rehabilitering · Sykdommen · Tips / Anbefaling · Utfordring · Wants atm

LINKER

· blogg.no · Få din egen blogg!

DESIGN

Designet er laget av Katrine.

hits