Her kommer da oppskrifta og fremgangsmte p kjrestemiddagen vi hadde p fredagen. Er ikke srlig til kompliserte greier, eller noe hokuspokus med det, s dette fr alle til ;-)

Du trenger :

Kjtt av storfe (jeg brukte mrbradbiff fra Gilde, men ytrefilet er enda bedre! )

Poteter ( se an selv, hvor mye du tror du trenger. Jeg kjpte vel rundt 10 stk, og det ble for mye.)

Biffkrydder og potetkrydder fra Cemo Gourmet (fs kjpt p Tilbords)

Rapsolje eller annen olje

Fremgangsmte:

1: Kutt kjttet i strimler

2: Bland litt rapsolje, og biffkrydderet i en skl. Rull biffstrimlene i marinaden, og legg det i en skl med plastfolie over. La det st noen timer (ikke ndvendig om du har drlig tid) i kjleskapet.



3: Skrell og del opp potene i bter. Deretter, samme prosedyre som med kjttet, bland rapsolje og potetkrydder i en skl, og dypp btene i skla. Ha btene i en langpanne med bakepapir. Dette skal st i ovnen i ca 30 minutter p 225 grader. Ta gjerne ut en potetbt nr det har gtt ca 30 min, og skjr den p midta. Den skal da vre litt spr utenp, men myk inni. Du skjnner greia ;-)

4: Imens potene godgjr seg i ovnen, kan du begynne steke kjttet. Det er lurt om du har endel kjtt, steke i omganger. Stek litt etter litt, s unngr du at kjttet kokes istedet for stekes. Jeg brukte et hykantet fat til legge det stekte kjttet p imens, for spare opp krafta, og krydderet som rant av. Dette skal du nemlig ha oppi fltesausen!

Siden jeg hadde ganske tynne strimler, gikk det veldig raskt steke kjttet. Ha p litt over middels varme, noen minutter p hver side, og du er ready to go!



5: Nr nesten alt kjttet er ferdigstekt, kan du begynne p sausen. Jeg brukte bare vanlig Toro saus, fltesaus, som du tilsetter 5 dl vann i. Om du vil, er det sikkert godt med litt matflte oppi og, men hadde ikke det denne gangen. Nr sausen hadde begynt boble, tok jeg litt biffkrydder oppi.

6: Nr alt kjttet er ferdigstekt, tmmer du krafta fra panna, oppi sausen. Da fr du litt ekstra smak p sausen. Ha alt kjttet opp i panna igjen, og la det st p svak varme, s kjttet ikke blir kaldt.

7: N begynner sikkert potetene bli ferdige, alt ble faktisk ferdig samtidig hos meg (flaks!). Da er det bare dekke bord, og hogge inn! Hper det smaker!



Q: Skal du prve lage dette?

Q: Skal jeg legge ut flere oppskrifter?




Hei dere! Selv om en st leser ville at jeg ikke skulle friste henne, velger jeg gjre det alikavel. Nettopp trykt i meg en deilig muffins som jeg lagde tidligere idag, s her kommer oppskriften og noen bilder av bakverket.

Oppskrift (oppskriften p link er ikke identisk, siden jeg har forandret litt selv)

  • 160 g mel
  • 130 g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vanljesukker
  • 2 ss kakaopulver, holder sikkert med 1 1/2 ogs, mine ble ganske mrke..
  • 60 g avkjlt smeltet smr
  • 1 dl melk

Kilde: HER















Som topping hadde det nok vrt best med smrkrem, men orket ikke stresse med det (og jeg har ikke egg i hus), s da ble det en hjemmesnekra vesjon av oboy-krem.

Topping:

  • Melis
  • Litt vann
  • Oboy-pulver

Miks dette slik du vil ha det, og ha p ;-) Sist ble den veldig flytende, n ble den mer fast, s dette fler du p selv. Egentlig skal det vel vre melk istedet for vann, men med melkeallergien s ble det vann n, i og med at det er melk i selve muffinsen. Fikk tommel opp fra Kristian, s tror det ble bra!

Q: Hva syns du?

Q: Er du glad i muffins?




Kanskje ikke den ideelle sommerdesserten, men den er bare s sinnsykt god! S hvis det er kjlig en kveld, og du har lyst p noe sjokolade, prv denne oppskriften neste gang.

Verdens beste sjokoladedessert:

100 gram smr

200 g kokesjokolade

3 ss mel

3 ss sukker

3 egg

Begynn med smelte sjokolade og smr i vannbad.


Nr det er smeltet, venter du litt s det kjles ned litt, fr du pisker inn tre egg.


S har du i 3 ss mel og 3 ss sukker, og pisker inn.


Da skal det se slik ut!


S fordeler du det i former, oppskriften er nok til 6 sm skler, men hvis du har litt strre, som oss (kjpt p Kremmerhuset tror jeg) er det nok til 4 stk.


Ovnen skal vre 210 grader, og de skal st i 10 minutter. Vil du ha mye rinnende sjokolade tar du de ut evt. litt fr (om du har sm former), hvis du vil ha den litt mer fast, lar du det st noen f minutter ekstra. Tiko satt passet p foran ovnen.


Nr du tar de ut, skal de se litt uferdige ut, for de stivner fort nr du tar de ut. Da blir de gode og klissete i midten, perfekt! La de hvile en stund fr du spiser de, en halvtime - time, er nok :-)

Bon apetit!

Q: Har du lagd sjokoladefondant fr?




Heihei! Det er tirsdag idag og hverdag. Det tipset jeg tenkte dele med dere idag er mer helgamiddag, men det fr s vre. Dette er noe jeg og Kristian er veldig glad i, som vi lager oss om vi vil ha noe ekstra godt.

Det du trenger er:

God Helg (fra Kiwi) Middelshavsmarinert kalkunfilet. (Var for noen uker siden)

1 boks matflte

Chips/ evt ris

Salat?

Fremgangsmte:

Stek kalkunfile'ene i stekepanna. Sett p ris eller chips, alt ettersom hva du vil ha til tilbehr. Lag gjerne salat om du vil ha det til ogs. Nr file'ene er ferdigstekt (tar litt tid, om stykkene er hye), s har du oppi matflte. Pga marineringen fr sausen den smaken, og det er s sinnsykt godt! La det boble litt til sausen er blitt litt tykkere. Hvor tykk du vil ha den fr du bestemme selv, vi bruker la den st til den er litt fastere i konsistensen, ikke tynnflytende.

Server med det du nsker av tilbehr. Sausen er veldig god p ris, og chips for den del. Bon apetit!





Mine meninger om livet og andre ting.

Legg meg til som venn


ARKIV

Desember 2011 November 2011 Oktober 2011 September 2011 August 2011 Juli 2011 Juni 2011 Mai 2011 April 2011 Mars 2011 Februar 2011 Januar 2011 Desember 2010 Oktober 2010 September 2010 August 2010 Juli 2010 Mai 2010 April 2010 Mars 2010 Februar 2010 Januar 2010


KATEGORIER

30 dagers utfordring Blogg Bloggportrett femelle.no Film In my wardrobe Meninger Mnd Mote Musikk Om meg Oppskrifter Rehabilitering Sykdommen Tips / Anbefaling Utfordring Wants atm

LINKER

blogg.no F din egen blogg!

DESIGN

Designet er laget av Katrine.

hits