Her kommer da oppskrifta og fremgangsmåte på kjærestemiddagen vi hadde på fredagen. Er ikke særlig til kompliserte greier, eller noe hokuspokus med det, så dette får alle til ;-)

Du trenger :

Kjøtt av storfe (jeg brukte mørbradbiff fra Gilde, men ytrefilet er enda bedre! )

Poteter ( se an selv, hvor mye du tror du trenger. Jeg kjøpte vel rundt 10 stk, og det ble for mye.)

Biffkrydder og potetkrydder fra Cemo Gourmet (fås kjøpt på Tilbords)

Rapsolje eller annen olje

 

Fremgangsmåte:

1: Kutt kjøttet i strimler

2: Bland litt rapsolje, og biffkrydderet i en skål. Rull biffstrimlene i marinaden, og legg det i en skål med plastfolie over. La det stå noen timer (ikke nødvendig om du har dårlig tid) i kjøleskapet.3: Skrell og del opp potene i båter. Deretter, samme prosedyre som med kjøttet, bland rapsolje og potetkrydder i en skål, og dypp båtene i skåla. Ha båtene i en langpanne med bakepapir. Dette skal stå i ovnen i ca 30 minutter på 225 grader. Ta gjerne ut en potetbåt når det har gått ca 30 min, og skjær den på midta. Den skal da være litt sprø utenpå, men myk inni. Du skjønner greia ;-)

4: Imens potene godgjør seg i ovnen, kan du begynne å steke kjøttet. Det er lurt om du har endel kjøtt, å steke i omganger. Stek litt etter litt, så unngår du at kjøttet kokes istedet for stekes. Jeg brukte et høykantet fat til å legge det stekte kjøttet på imens, for å spare opp krafta, og krydderet som rant av. Dette skal du nemlig ha oppi fløtesausen!

Siden jeg hadde ganske tynne strimler, gikk det veldig raskt å steke kjøttet. Ha på litt over middels varme, noen minutter på hver side, og du er ready to go!5: Når nesten alt kjøttet er ferdigstekt, kan du begynne på sausen. Jeg brukte bare vanlig Toro saus, fløtesaus, som du tilsetter 5 dl vann i. Om du vil, er det sikkert godt med litt matfløte oppi og, men hadde ikke det denne gangen. Når sausen hadde begynt å boble, tok jeg litt biffkrydder oppi.

6: Når alt kjøttet er ferdigstekt, tømmer du krafta fra panna, oppi sausen. Da får du litt ekstra smak på sausen. Ha alt kjøttet opp i panna igjen, og la det stå på svak varme, så kjøttet ikke blir kaldt.

7: Nå begynner sikkert potetene å bli ferdige, alt ble faktisk ferdig samtidig hos meg (flaks!). Da er det bare å dekke bord, og hogge inn! Håper det smaker!Q: Skal du prøve å lage dette?

Q: Skal jeg legge ut flere oppskrifter?
Hei dere! Selv om en søt leser ville at jeg ikke skulle friste henne, velger jeg å gjøre det alikavel. Nettopp trykt i meg en deilig muffins som jeg lagde tidligere idag, så her kommer oppskriften og noen bilder av bakverket.

Oppskrift (oppskriften på link er ikke identisk, siden jeg har forandret litt selv)

  • 160 g mel
  • 130 g sukker
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 1 ts vanljesukker
  • 2 ss kakaopulver, holder sikkert med 1 1/2 også, mine ble ganske mørke..
  • 60 g avkjølt smeltet smør
  • 1 ½ dl melk

Kilde: HERSom topping hadde det nok vært best med smørkrem, men orket ikke stresse med det (og jeg har ikke egg i hus), så da ble det en hjemmesnekra vesjon av oboy-krem.

Topping:

  • Melis
  • Litt vann
  • Oboy-pulver

Miks dette slik du vil ha det, og ha på ;-) Sist ble den veldig flytende, nå ble den mer fast, så dette føler du på selv. Egentlig skal det vel være melk istedet for vann, men med melkeallergien så ble det vann nå, i og med at det er melk i selve muffinsen. Fikk tommel opp fra Kristian, så tror det ble bra!

Q: Hva syns du?

Q: Er du glad i muffins?
Kanskje ikke den ideelle sommerdesserten, men den er bare så sinnsykt god! Så hvis det er kjølig en kveld, og du har lyst på noe sjokolade, prøv denne oppskriften neste gang.

Verdens beste sjokoladedessert:

100 gram smør

200 g kokesjokolade

3 ss mel

3 ss sukker

3 egg

Begynn med å smelte sjokolade og smør i vannbad.


Når det er smeltet, venter du litt så det kjøles ned litt, før du pisker inn tre egg.


Så har du i 3 ss mel og 3 ss sukker, og pisker inn.


Da skal det se slik ut!


Så fordeler du det i former, oppskriften er nok til 6 små skåler, men hvis du har litt større, som oss (kjøpt på Kremmerhuset tror jeg) er det nok til 4 stk.


Ovnen skal være 210 grader, og de skal stå i 10 minutter. Vil du ha mye rinnende sjokolade tar du de ut evt. litt før (om du har små former), hvis du vil ha den litt mer fast, lar du det stå noen få minutter ekstra. Tiko satt å passet på foran ovnen.


Når du tar de ut, skal de se litt uferdige ut, for de stivner fort når du tar de ut. Da blir de gode og klissete i midten, perfekt! La de hvile en stund før du spiser de, en halvtime - time, er nok :-)

Bon apetit!

Q: Har du lagd sjokoladefondant før?
Heihei! Det er tirsdag idag og hverdag. Det tipset jeg tenkte å dele med dere idag er mer helgamiddag, men det får så være. Dette er noe jeg og Kristian er veldig glad i, som vi lager oss om vi vil ha noe ekstra godt.

Det du trenger er:

God Helg (fra Kiwi) Middelshavsmarinert kalkunfilet. (Var for noen uker siden)

1 boks matfløte

Chips/ evt ris

Salat?

Fremgangsmåte:

Stek kalkunfile'ene i stekepanna. Sett på ris eller chips, alt ettersom hva du vil ha til tilbehør. Lag gjerne salat om du vil ha det til også. Når file'ene er ferdigstekt (tar litt tid, om stykkene er høye), så har du oppi matfløte. Pga marineringen får sausen den smaken, og det er så sinnsykt godt! La det boble litt til sausen er blitt litt tykkere. Hvor tykk du vil ha den får du bestemme selv, vi bruker å la den stå til den er litt fastere i konsistensen, ikke tynnflytende.

Server med det du ønsker av tilbehør. Sausen er veldig god på ris, og chips for den del. Bon apetit!

 

Mine meninger om livet og andre ting.

Legg meg til som venn


ARKIV

· Desember 2011 · November 2011 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011 · Juni 2011 · Mai 2011 · April 2011 · Mars 2011 · Februar 2011 · Januar 2011 · Desember 2010 · Oktober 2010 · September 2010 · August 2010 · Juli 2010 · Mai 2010 · April 2010 · Mars 2010 · Februar 2010 · Januar 2010


KATEGORIER

· 30 dagers utfordring · Blogg · Bloggportrett · femelle.no · Film · In my wardrobe · Meninger · Mnd · Mote · Musikk · Om meg · Oppskrifter · Rehabilitering · Sykdommen · Tips / Anbefaling · Utfordring · Wants atm

LINKER

· blogg.no · Få din egen blogg!

DESIGN

Designet er laget av Katrine.

hits